Відгуки

Капела Ревуцького, без сумніву, — найвишуканіший чоловічий хор Європи.
South Wales Evening Post

Вони заповнили церкву розкішною музикою, їхні голоси з’єдналися та сформували звук божественної якості.
Local Network, Gorsly

Їхній професіоналізм, теплота і радість, яку вони випромінюють своєю музикою, вражатимуть нашу аудиторію, але не зможуть повною мірою відтворити ту надзвичайну якість та фантастичний рівень їхнього таланту.
Barbara Rafaeli, ABC News, London

- Чоловіча хорова капела ім. Л. Ревуцького - видатний колектив, який продовжує найкращі традиції хорового співу, має специфіку, пов’язану з глибокими коріннями української національної школи. Це справді хор світового рівня з величезним творчім потенціалом: здається, що для них не існує нічого неможливого. Прикметно, що у величезному репертуарі колективу – твори різних епох, жанрів, стилів і напрямків.
Художній керівник капели Богдан Антків – один з найталановитіших диригентів України. Він зі своїм колективом став першим виконавцем багатьох моїх творів, зокрема псалму «До Тебе, Господи, взиваю я». Але маю надію, що найкращі та найяскравіші сторінки творчого життя Богдана Антківа та очолюваної ним Капели ще попереду.

Євген Станкович – композитор, голова правління Національної спілки композиторів України, народний артист України, лауреат Національної премії ім. Тараса Шевченка, професор, академік Академії мистецтв України.

- Чоловіча хорова капела ім. Л. Ревуцького вирізняється особливим благородством звучання, неповторним шармом, гармонійним ансамблем, чистою, натхненною інтонацією, унікальною виконавською манерою, що йде від традиції старовинного знаменного розспіву – особливо в хорових антифонах. Приємно, що в Капелі співають мої колишні учні – це для них найкраща школа.
Давня творча дружба пов’язує мене з художнім керівником Капели Богданом Антківим, якого я глибоко шаную. Йому присвячено мою Літургію для сопрано і чоловічого хору. Дуже цікавою для мене була наша спільна праця над кантатою «У Києві зорі», яку було удостоєно Шевченківської премії. Богдан Антків – не просто диригент, а великий патріот, дуже мужня людина, уособлення найкращих чоловічих якостей.

Леся Дичко – композитор, секретар правління Національної спілки композиторів України, народна артистка України, лауреат Національної премії ім. Тараса Шевченка, кавалер орденів Княгині Ольги.

- Я понад усе люблю чоловічий спів – у ньому є щось космічне, правічне – це закладено у нас на генетичному рівні. Чоловіча хорова капела ім. Л. Ревуцького – колектив унікальний, і не лише в Україні, а й на теренах усього колишнього Радянського Союзу. Думаю в Європі таких теж знайдеться небагато. Мені пощастило познайомитися з Богданом Антківим під час роботи над дійством «Золотий камінь посіємо» (до ювілею Ніни Матвієнко, 1997р.). Це музикант екстра-классу, великої культури диригування, співу як мистецького явища, надзвичайно інтелігентна людина, якого я розумію, як мені здається, буквально з пів слова. Від тоді ми постійно співпрацюємо – майже щороку народжується нова колядка. Про те мені б дуже хотілося, щоб ми спільно створили новий, нестандартний масштабний твір.

Ганна Гаврилець – композитор, заслужений діяч мистецтв України, лауреат Національної премії ім. Тараса Шевченка та мистецької премії «Київ» ім. А. Веделя.

- Чоловічий хоровий спів – найблагородніше з усього, що могло придумати людство, так можуть співати тільки ангели, є щось херувимське. Чоловіча хорова капела ім. Л. Ревуцького – величезна рідкість на планеті, єдиний професійний колектив такого складу на слов’янських теренах. Історія колективу має трьох диригентів, але лише при Богдані Анткові, завдяки зламу політичного устрою в нашій державі та національному відродженню, услід за яким настав ренесанс української хорової музики, вдалося максимально зреалізувати можливості колективу – виконати раніше заборонені твори, спеціально призначені для подібного складу – з фольклорної скарбниці та професійної музики. Тому й величезні перспективи Капели: перед нами – безмежне поле для виконання, зокрема великого масиву лаврських розспівів. І я впевнений, що колектив на чолі з Богданом Богдановичем ще довго даруватиме нам радість і дивуватиме світ на благо нашого народу й матері-України.

Микола Гобдич – хормейстер, заслужений діяч мистецтв України, художній керівник камерного хору «Київ».