АРХІВ 2014


Капела Ревуцького Різдвяний концерт капели ім. Л.Ревуцького

27 грудня 2014 року в Будинку учителя відбувся Різдвяний концерт капели ім. Л.Ревуцького - «Нині в нас Різдво».
Капела ім. Ревуцького Капела ім. Ревуцького Капела ім. Ревуцького Капела ім. Ревуцького

Капела Ревуцького 180-річчя заснування КНУ ім. Т.Шевченка

17 грудня з нагоди 180-річчя заснування Київського національного університету ім. Т.Шевченка у Мистецькому салоні відбувся концерт філософського факультету, у якому прийняла участь капела ім. Ревуцького.

Капела ім. Ревуцького Капела ім. Ревуцького Капела ім. Ревуцького Капела ім. Ревуцького Фото Марини Герліги, прес-центр КНУ ім. Т.Шевченка.

Капела Ревуцького День народження Національного університету харчових технологій

16 грудня Капела ім. Ревуцького взяла участь у святкуванні 130-ї річниці з дня заснування Національного університету харчових технологій.

Проблеми української хорової музики
Програма "Літопис. Погляд Епох."

Інтерв'ю з диригентами - заслуженими діячами мистецтв України Володимиром та Юрієм Курачами. Тема: Проблеми української хорової музики (хорового мистецтва). Ведучий Василь Шандро.
Телеканал "Культура".

Репортаж з концерту капели

Репортаж телерадіокомпанії «Глас» з Концерту капели «СЛОВА ТВОЇ, ВЕЛИКИЙ КОБЗАРЮ, У СЕРЦІ ПІСНЕЮ ЛУНАЮТЬ», якій відбувся 5 вересня в Будинку Художника

Капела Ревуцького «...І ПІСНЯ СТАЛА ОБЕРЕГОМ...»
Концерт капели до дня Національної згоди в Будинку учителя

28 листопада до дня Національної згоди в конференц-залі Київського міського Будинку учителя відбувся концерт капели ім. Л.Ревуцького «...І ПІСНЯ СТАЛА ОБЕРЕГОМ...»

Капела Ревуцького До Дня Жертв Пам'яті Голодомору
та Дня Гідності та Свободи

З 25 по 29 листопада Капела ім. Ревуцького провела тематичний тур, приурочений до Дня Жертв Пам'яті Голодомору та Дня Гідності та Свободи.
Концерти відбулись у м. Березань, м. Вишгород, м. Бородянка, м. Біла Церква, м. Узин та в с. Стайки Кагарлицького району.

Капела Ревуцького «Учні – вчителю»
Хорова асамблея пам'яті Павла Муравського

27 листопада в Колонній залі Національної філармонії України Капела ім. Ревуцького взяла участь у Хоровій асамблеї пам'яті Павла Муравського.
Мистецький захід проводив «Український культурний центр» за фінансування Міністерства культури України.
Хорова асамблея присвячувалась патріархові української музичної культури, легенді хорового співу ХХ–ХХІ століть, видатному хоровому дириґентові й педагогу, народному артистові України, лауреатові Національної премії України імені Тараса Шевченка, Героєві України Павлові Івановичу Муравському та феноменальному явищу в українській музичній культурі – Хоровій школі Муравського.
Павло Муравський виховав кілька поколінь хормейстерів, ствердив принципові засади акапельного академічного співу Київської хорової школи, заснованої в українській музичній культурі великим Олександром Кошицем.

День пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні День пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні
20 листопада у приміщенні міського будинку культури у м. Бориспіль Капела ім. Ревуцького дала концерт до дня пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні.
День вшанування пам’яті жертв голодомору і політичних репресій в Україні – щорічний національний пам’ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада.
Традиційно в цей день громадяни відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам’ятників жертвам голодоморів в Україні.
До 2008 року в Києві офіційна церемонія відбувалася перед пам’ятним знаком на Михайлівський площі, однак після відкриття Національного меморіалу пам’яті жертв голодоморів в Україні була перенесена туди.

Капела Ревуцького Концерт капели в Будинку Художника
5 вересня о 19:00 в Будинку Художника відбувся концерт Муніципальної академічної чоловічої хорової капели ім. Л.М. Ревуцького «СЛОВА ТВОЇ, ВЕЛИКИЙ КОБЗАРЮ,
У СЕРЦІ ПІСНЕЮ ЛУНАЮТЬ»
У виконанні Народного артиста України Тараса Штонди та Мунiципальної академічної чоловічої хорової капели ім. Л.Ревуцького прозвучали невмирущі твори на вірші Тараса Шевченка: «Думи мої…», «Садок вишневий коло хати», «Така її доля», «Зоре моя вечірняя, «Бандуристе, орле сизий», «Реве та стогне Дніпр широкий», «Заповіт» та багато інших.
А з вуст Народного артиста України Володимира Талашка пролунало могутнє слово Великого Кобзаря.

Фото люб'язно надані фотохудожником і дизайнером СЕРГІЄМ РИЖКОВИМ
Капела ім. Ревуцького Капела ім. Ревуцького Капела ім. Ревуцького

24-а річниця підняття прапора

24 липня в Колонній залі КМДА Капела ім. Ревуцького прийняла участь в урочистостях з нагоди історичної події 24 липня 1990, коли вперше в Києві було піднято синьо-жовтий прапор біля будівлі Київради на вул. Хрещатик, 36.
Серед присутніх були секретар Київради Олексій Резніков, перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов і заступник голови КМДА Павло Рябікін, колишні градоначальники Олександр Омельченко, голови усіх 10 районних міськадміністрацій і депутати Київради.

Капела ім. Ревуцького Капела ім. Ревуцького Капела ім. Ревуцького

Джерело: Ukranews

Капела Ревуцького Концерт капели в Будинку актора
4 червня 2014 року о 19:00 в Будинку актора пройшов сольний концерт Муніципальної академічної чоловічої хорової капели ім. Л.М.Ревуцького.

Художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Володимир Курач
Головний диригент – Андрій Карпінець

У концерті прозвучали твори Д.Бортнянського, М.Березовського, М.Мусоргського, Є.Козака, Г.Гаврилець, В.Грицишина, київcькі та знаменні розспіви та обробки українських народних пісень.

153-річниця від дня перепоховання Тараса Шевченка Капела вшанувала Кобзаря у Каневі
153-річниця від дня перепоховання Тараса Шевченка
22 травня у Каневі на Чернечій горі у рамках державних заходів Шевченківських свят Капела ім. Ревуцького прийняла участь в урочистостях, присвячених 153-річниці від дня перепоховання Великого українського Кобзаря Тараса Шевченка. Захід складався із декількох частин - молебня на могилі поета, покладання квітів до підніжжя монументу та фестиваля хорового співу "Чернеча гора" на території Нижнього парку Шевченківського Національного заповідника.

Концерт-зустріч
До 125-річчя від дня народження Л.Ревуцького
До 45-річчя заснування капели ім. Л.Ревуцького
21 травня до 125-річчя від дня народження Левка Миколайовича Рревуцького та до 45-річчя заснування Aкадемічної чоловічої хорової капели ім. Л.Ревуцького у Великій концертній студії Будинку звукозапису НРКУ у прямому ефірі Українського радіо відбувся концерт-зустріч.


Вечір-реквієм в Національній опері України Вечір-реквієм в Національній опері України
Вечір пам'яті жертв 70-ї річниці
депортації кримських татар та інших депортованих народів
16 травня о 18:00 в Національній опері України відбувся вечір-реквієм, присвячений пам'яті жертв 70-ї річниці депортації кримських татар та інших депортованих народів з території Криму. Капела ім. Ревуцького відкрила вечір-реквієм, виконавши Гімн кримськотатарського народу та Гімн України.
На сцені Національної Опери також виступили народні артисти України, відомі українські та кримськотатарські виконавці. Зокрема, народна артистка України Ада Роговцева, народний артист України Олексій Богданович, актриса і режисер Катерина Степанкова, кримськотатарські та українські виконавці - Джамала, дует "Сестри Тельнюк", Арсен Мірзоян, Ленара Османова і Едіп Асанов.
Академічне виконання у програмі вечора забезпечили Академічна чоловіча хорова капела ім. Л. Ревуцького і Національний заслужений академічний український народний хор України ім. Г. Г. Верьовки.
Капела ім. Ревуцького Капела ім. Ревуцького Капела ім. Ревуцького
Відеосюжет телекомпанії "Еspreso ТВ"

Капела Ревуцького Концерт капели в Будинку актора
6 травня 2014 року о 19:00 в Будинку актора відбувся концерт Муніципальної академічної чоловічої хорової капели ім. Л.М.Ревуцького.

У програмі концерту прозвучали духовні твори українських композитарів (М.Березовський, А.Ведель, Г.Сковорода, О.Тарасенко, Д.Бортнянський) та патріотичні пісні українського народу.


Ніна Матвієнко «Квітка-душа»
Капела - у сольному концерті Ніни Матвієнко
22 квітня 2014 року у конференц-залі Центрального Будинку Художника Aкадемічна чоловіча хорова капела ім. Л.Ревуцького прийняла участь у сольному концерті Ніни Матвієнко - Героя України,
народної артистки України, лауреата Державної премії УРСР ім. Т.Г.Шевченка.

Капела ім. Ревуцького Капела ім. Ревуцького Капела ім. Ревуцького


Пасха-2014 «Молюсь тобі, Боже милий, Господи великий!
Що не дав мені загинуть, Небесний Владико...»
(Т.Шевченко)
Великодній концерт капели
21 квітня в Національній Філармонії України відбувся Великодній концерт Академічної чоловічої хорової капели ім. Л.Ревуцького - «Молюсь тобі, Боже милий, Господи великий! Що не дав мені загинуть, Небесний Владико...» (Т.Шевченко)
Художній керівник – заслужений діяч мистецтв України ВОЛОДИМИР КУРАЧ
Головний диригент - Андрій Карпінець
У концерті взяли участь:
Герой України, народна артистка України, лауреат Державної премії УРСР ім. Т.Г.Шевченка - Ніна Матвієнко
Заслужена артистка України Валентина Іваненко
Антоніна Матвієнко, Тетяна Журавель, Вадим Мітряєв, Василь Пудченко, Ігор Любименко, Дмитро Отич (партія фортепіано), Ігор Рідош (бандура) та інші.




Капела ім. Ревуцького Капела ім. Ревуцького Капела ім. Ревуцького Капела ім. Ревуцького Капела ім. Ревуцького


«Нині в Нас Різдво» Класика та сучасність
Рапсодія «Думка» Лесі Дичко у м.Запоріжжя
11 квітня у Запорізькій обласній філармонії у рамках концертних програм "Класика та сучасність" прозвучала Рапсодія «Думка» Лесі Дичко для сопрано та чоловічого хору з оркестром на слова Т. Г. Шевченка.
У рік відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка єдиний концерт академічної чоловічої хорової капели імені Л. М. Ревуцького та академічного симфонічного оркестру обласної філармонії став неповторним подарунком мешканцям міста та області. ­­­­­
­­­­­
Капела ім. Ревуцького Капела ім. Ревуцького
­­­­­
­­­­­
Відеорепортаж та уривки з концерту у м.Запоріжжя надано Запорізькою телерадіокомпанією "Вільний Простір ТВ":

Концерт Капели у м. Житомир
2 квітня у залі Телецентру Житомирської обласної філармонії ім. С.Ріхтера відбувся концерт Академічної чоловічої хорової капели ім. Л.Ревуцького. У програмі концерту прозвучали знаменні розспіви, розспіви Унівської Лаври, старовинні канти, пісні на слова Т.Шевченка та українські народні пісні.

Майдан Незалежності: Ant Etkenmen
Гімн кримських татар у виконанні капели
23 березня на Майдані Незалежності в м.Києві відбулося Віче за Єдність України. У рамках Віча було представлено музично-танцювальну програму культури кримськотатарського народу, участь у якій взяли також представники Академічної чоловічої хорової капели ім. Л.Ревуцького, виконавши Гімн кримських татар Ant Etkenmen (Я Присягнувся).


Капела Ревуцького «Слова твої, Великий Кобзарю, у серці піснею лунають»
Концерт капели у м. Вінниця

12 березня до 200-річчя від Дня народження Тараса Шевченка у Вінницькій обласній філармонії відбувся концерт Капели ім. Ревуцького - «Слова твої, Великий Кобзарю, у серці піснею лунають».
Концерт пройшов в рамках 13-ого форуму молодої музики «Барви музики ХХ сторіччя».

Капела ім. Ревуцького Капела ім. Ревуцького Капела ім. Ревуцького

Автор фото та відео - Максим Кушка
Думи мої, Думи мої
Сонце заходить
Все упованіє моє (фрагмент)
Молітесь, братія, молітесь... (фрагмент)


Капела Ревуцького Виступ капели у Національному
університеті харчових технологій
11 березня у Національному університеті харчових технологій відбувся сольний концерт Муніципальної академічної чоловічої хорової капели ім. Л.М.Ревуцького до 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка «Слова твої, Великий Кобзарю, у серці піснею лунають».

Капела ім. Ревуцького Капела ім. Ревуцького


Капела Ревуцького Виступ Капели на Шевченківському конгресі
10 березня Капела ім. Ревуцького взяла участь у Шевченківському міжнародному літературному конгресі, який відбувся у Київському національному університеті ім. Т. Шевченка і був присвячений 200-річчю від дня народження Т. Шевченка.
Конгрес мав на меті привернути увагу світової наукової спільноти до постаті Тараса Шевченка та його ролі в гуманітарних цивілізаційних процесах, до проблем збереження національної культурно-мистецької спадщини.

Капела ім. Ревуцького Капела ім. Ревуцького


«Обніміться, брати мої!»
Вшанування 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка на Майдані Незалежності в Києві
капела Ревуцького 9 березня 2014 року капела ім. Л.Ревуцького взяла участь у програмі вшанування 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка - «Обніміться, брати мої!».

О 12:00 відбувся урочистий виступ Капели під час покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченка.
О 14:00 – виступ Національної заслуженої академічної капели України "Думка", Академічної чоловічої хорової капели ім. Л.Ревуцького, Муніципального камерного хору «Київ», Муніципального камерного хору "Хрещатик", Кафедрального хору «Благовіст» та Хору студентів Національної музичної академії України ім. П.Чайковського.
Хори відкрили концерт на честь вшанування 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка на Майдані Незалежності в Києві виконанням творів «Реве та стогне Дніпр широкий» та «Думи мої, думи мої».
Після виступу Міністра культури Євгена Нищука було виконано «Заповіт» та «Молитву за Україну» М.Лисенка.

Фотозвіт з вшанування 200-річчя Кобзаря - Т.Г.Шевченка:
Капела ім. Ревуцького Капела ім. Ревуцького Капела ім. Ревуцького

Боже Великий, Єдиний
Реве та стогне Дніпр широкий


Різдвяний концерт "Нині в нас Різдво"
Різдвяний концерт капели у м. Славутич
23 січня 2014 року у концертному залі Дитячої школи мистецтв міста Славутич відбувся Різдвяний концерт Муніципальної чоловічої хорової капели ім. Ревуцького.

Свій відгук про концерт капели залишила Турчина Світлана Леонідівна, вчитель російської мови, світової літератури та художньої культури загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 м.Славутича:

Зимові свята змогли продовжитися завдяки концетній програмі, яка мала назву "Нині в нас Різдво" та налічувала як відомі, так і незаслужено забуті колядки та щедрівки у обробці видатних українських композиторів: С.Людкевича, Ю.Антківа, І.Небесного, В.Грицишина, О.Тарасенка, О.Нижанківського на вірші Б.І.Антонича та із записів відомого етнографа та фольклориста Дмитра Яворницького.
Розпочався святковий вечір хвилиною мовчання та вшануванням пам'яті загиблих на Майдані Незалежності молитвою "Отче наш" у виконанні капели.
Концертна зала Дитячої школи мистецтв ледь змогла вмістити усіх охочих. Увазі присутніх були запропоновані 17 колядок та щедрівок . Серед них: "Бог предвічний", "В Вифлеємі новина", "Пречистая Діва Сина породила", "Різдвяна Колискова", "Небо і земля" та інші.
Солістами були заслужена артистка України Валентина Іваненко та Тетяна Журавель, Іван Гембач, Андрій Морзан, Володимир Лугиня, Сергій Омельченко. Присутні не шкодували оплесків для артистів. По завершенні концерту заступник міського голови, завідуючий відділом освіти Олександр Линкевич подякував капелі за незабутній вечір і ту радість, яку вони дарують людям силою свого таланту, та вручив подяку міського голови Володимира Удовиченка художньому керівникові чоловічої капели та представнику товариства "Атасс", які сприяли проведенню концерту в Славутичі.
А наостанок художній керівник капели - заслужений діяч мистецтв України Володимир Курач завільшував присутнім та запропонував разом із колективом заспівати колядку "Добрий вечір тобі, пане господарю". Пропозиція була охоче сприйнята.
Браво колективу, який несе велич української пісні до слухачів, пропагує безмежну любов до своєї держави та культури!


За матеріалом блогу: Література та мистецтво



«Різдво - 2014» Cтаття та відеосюжет:
"Різдво - 2014" у м. Рівне
Cтаття та відеосюжет Рівненської обласної державної телерадіокомпанії з репетиції концерту капели в Залі камерної та органної музики Рівненської обласної Філармонії 19 січня 2014 року

Колядки у виконанні хорової капели імені Левка Ревуцького змогли почути рівненські шанувальники співу. В органному залі відбувся концерт цього столичного колективу, широко відомого як в Україні, так і за її межами. Наші журналісти побували на генеральній репетиції виступу.

Серед сорока чоловічих голосів лунає один жіночий. Належить він заслуженій артистці України Валентині Іваненко - солістці академічної чоловічої хорової капели імені Левка Ревуцького.
Валентина Іваненко, солістка хорової капели: "Наскільки завжди проймає чоловіча енергетика, маса, гармонія, хорова органіка, що жіночий голос, немов ексклюзивна родзинка, прикраса. За двадцять років, якщо казати про мене, на мій голос написано дуже багато спеціальних робіт."

Наразі столична капела востаннє репетирує свій виступ у Рівному. Для наших поціновувачів хорової музики колектив підготував рідзвяну програму, яка складається колядок - класичних та в сучасній обробці.
Загалом зі сцени лунають два десятки творів. Відповідну святкову атмосферу допомагає створити вертепна шопка. Її саме закінчують прикрашати.
Ольга Ткаченко, головний адміністратор хорової капели: "Це таке символічне нагадування людям про події, які відбувалися в Вифлиємі, про народження Ісуса Христа. Тому ми хочемо, щоб такий настрій в людей був, щоб вони побачили шопку, з таким настроєм відчували це і слухали наш концерт."

Ідея завітати до Рівного у художнього керівника капели з’явилася місяць тому, коли він оцінював виступи учасників рівненського фестивалю "Бурштинові нотки". Спершу концерт у Рівному мав стати єдиним, але тепер співаки на зворотньому шляху завітають ще й до Славути. Вони пояснюють, запрошення на них сиплються звідусіль.
Володимир Курач, художній керівник хорової капели: "Відомий колектив не тільки в Україні, а й у Європі. В Америці правда, ми не були, але Англія, Франція, Бельгія, Голландія, Ізраїль - це все об’їздили. В цьому році колективу виповнюється 45 років - такий маленький ювілей".

Володимир Струс, Назар Мідріган.

Статтю авторів Ви можете прочитати за цим посиланням.



«Нині в Нас Різдво» «Нині в Нас Різдво»
Різдвяний концерт Капели ім. Ревуцького
14 січня 2014 року в Національній Філармонії України відбувся традиційний щорічний Різдвяний концерт Муніципальної чоловічої хорової капели ім. Ревуцького - "Нині в нас Різдво"!
Художній керівник і головний диригент – заслужений діяч мистецтв України Володимир Курач. У концерті прийняли участь: Герой України, народний артиста України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Анатолій Паламаренко, заслужена артистка України Валентина Іваненко, Василь Савенко (баритон, Велика Британія). Режисер-постановник народний артист України ВОЛОДИМИР ЛУКАШЕВ.
У програмі концерту прозвучали колядки і щедрівки. Капела ім. Ревуцького